INTRODUKTIONEN 2017

DETALJERAT SCHEMA

= Alkoholtillåten aktivitet

= Aktivitet arrangerad av Qultura

= Aktivitet arrangerad av universitetet

Onsdag 23/8

 

INTRODAG

Vi ses kl 13.00 på Musikhögskolan, sal M101

Välkommen på smygstart med oss i Qultura!

Vi träffas i sal M101 kl 13:00 för lite info och annat skojs! Här kan du köpa din intropåse som du behöver om du vill medverka på introduktionen (kommer finnas fler tillfällen att göra detta om du inte kan komma just idag). Faddrar möter upp vid hållplatsen Universitetsplatsen en stund innan om man är osäker på hur man hittar till skolan eller bara vill ha sällskap.

 

 

INTROFEST MED FADDERJAKT

Vi ses kl 19.00 i Grankottelokalen

Kom på fest och lär känna dina framtida studiekamrater och faddrar! Kvällen kommer att bjuda på lekar, musik, dans, massa snacks och trevligt umgänge! Kom, det blir kul!

 

 

 

Torsdag 24/8

 

VART ÄR VI PÅVÄG?

Vi ses kl 13.00 på Våghustorget

Följ med på en rafflande vandring genom Örebros bakgator och torg, där ni visar vägen. En stadsvandring i Örebros innerstad med spännande tävlingsmoment där ni lär känna både staden och varandra. Häng med!

 

PARKHÄNG 1

Vi ses kl 18.00 utanför Musikhögskolan

Häng med på en skön kväll tillsammans vid ängarna bredvid musikhögskolan, där vi har riggat upp för brännboll! Det finns även mycket annat att göra och gott snacks att äta. Hit får du gärna ta med dig en picknick, alkoholen lämnar vi dock hemma! Kom och mys med oss!

 

 

 

Fredag 25/8

 

LÄRA-KÄNNA-DAG

Vi ses kl 13.00 på Musikhögskolan, sal M354

Dagen är här och vi välkomnar dig till en härlig dag med lekar och fika. Här får vi tillfälle att lära känna varandra bättre. Inga förkunskaper krävs, kom som du är!

 

 

HATTFEST

Vi ses på gemensamma förfester från kl 19.00, sedan Kårhuset

Det är dags för introduktionens första Kårenkväll och temat är: HATTFEST!!

Leta fram din finurligaste huvudbonad och häng på förfest med lekar, snacks och härligt umgänge, innan vi drar oss ner till Kåren, studenternas nattklubb på Campus, för att dansa och träffa studenter från de andra sektionerna!!

 

 

 

Lördag 26/8

 

ÖREBRO PRIDE

Vi samlas kl 14.00, Skytteparken

För oss på Qultura är det självklart att vi vill gå i Pride paraden och fira denna dag med er nystudenter! Kom och måla flaggor, er själva och peppa inför paraden tillsammans med oss, för att sedan stolt gå paraden och efterhänga på konserten som hålls i stadsparken efteråt.

 

 

 

Söndag 27/8

 

SÅ SKA DET LÅTA

Vi ses kl 16.00 på Musikkhögskolan, sal M101

Har du alltid drömt om att få skråla i rutan tillsammans med Kalle Moreaus eller Lasse Kronér? Nu har du din chans!

Välkomna till Så ska det låta på Musikhögskolan! En opretentiös eftermiddag fylld av musicerande när det är som roligast (men inte nödvändigtvis låter som bäst). Vi bjuder på lekar och tävlingar i de kända tv-programmens anda!

Vi ses där!

PS. Att Moreaus och Kronér kommer är ett listigt PR-trick från vår sida, men inte nödvändigtvis sant.

 

 

 

Måndag 28/8

 

VÄLKOMSTDAG

Vi ses kl 12.15 i Aula Nova

Du välkomnas av Örebro universitet och din institution. Denna dag får du även en campusvandring av faddrarna från din kårsektion. Se just ditt schema för denna dag här: www.oru.se/valkomstdag

 

SPELKVÄLL

Vi ses kl 18.00 på Musikhögskolan, i Krysset

Spelkväll på musikhögskolan!

Under denna kväll kommer vi dyka in i spelens värld. Kvällen börjar med TV- och sällskapsspel för att sedan, om intresse finns, övergå i LAN då du kan ta med egen dator för att spela med andra. Kvällen kommer att bjuda på spännande turneringar och tävlingsmoment som du sent kommer att glömma!

 

 

 

Tisdag 29/8

 

PUBRUNDA

Vi ses kl 17.00 på Våghustorget

Pubrundan är kvällen då stadens utbud av pubar och klubbar testas på tillsammans med alla andra sektioner - till studentpriser såklart! Följ med på folkfest där du också får möjlighet att möta andra nystudenter!

 

 

 

Torsdag 31/8

 

KUL-MAN-KAN-GÖRA-PÅ-CAMPUS-UTÖVER-SKOLAN-INFO

Vi ses kl 17.00 på Musikhögskolan, sal M101

Kom och ta del av utbudet av föreningar och studentorganisationer på campus. Vi får info om föreningar och din möjlighet att engagera dig. Vi får även tid för mingel och en kopp kaffe.

 

 

 

Fredag 1/9

 

VOLLEYBOLLTURNERING- CAMPUSGYMMET CHALLENGE CUP

Vi ses kl 15.30 i Musikhögskolans entré

Idag är dagen vi krossar universitets alla sektioner i den stora volleybollturneringen! Häng med och spela eller joina den eminenta hejarklacken! I år tar vi pokalen!

 

TOGAFEST

Vi ses kl 19.00 i Grankottelokalen, sedan Kårhuset

Kom och häng med när qultura och grythyttan tillsammans tar över grankotten och har en härlig förfest innan Toga på kåren! Det finns grillar som väntar på att blir varma så ta med något att äta om du vill! Vi ses :)

 

 

 

Lördag 2/9

 

AFTER SKI- FEST

Vi ses kl 19.00 i Grankottelokalen

Välkommen till en supersvängig After Ski-fest på Grankotten, som är belägen i slutet av svarta Brickebacken. Kom i underställ, som Stieg Helmer, eller något annat som ni förknippar med vintersporten! Vi lovar er coverband, pistvakt och Gunde Swan! Tyngden på dalskidan älskling!

 

 

Söndag 3/9

 

BIOVISNING

Vi ses kl 19:00 i Långhuset, Hörsal L1

Vi riggar upp för bio. Ta på dig dina myskläder, och något gott att tugga på, så avslutar vi veckan på ett stilla och perfekt sätt.

 

 

 

Måndag 4/9

 

FÖRELÄSNING STUDIETEKNIK

Kl 10:15–12:00 i Långhuset, Hörsal L1.

Föreläsare: Henrik Strandahl

Här får du de bästa sätten för att komma igång med dina studier och du kommer att få lära dig hur du är mest effektiv när du ska plugga.

 

INFORMATIONSPASS OM HÅLLBAR UTVECKLING

Kl 12.15

Universitetets Jämlikhetsutvecklare och Strateg för hållbar utveckling berättar om arbetet för ett hållbart universitet och hur du som student kan engagera dig. Under passet bjuds det på lättare lunch till de som föranmäler sig senast två dagar innan. Anmäl dig via denna länk:

 

 

 

 

FÅNGARNA PÅ MUSIKHÖGSKOLAN

Vi ses kl 18.00 på Musikhögskolan, i Krysset

Kapten Lömsk har belägrat Musikhögskolan! Bara med er hjälp kan vi återerövra vårt fort! För att komma åt Kaptenen måste vi klara av alla hans prövningar. Det krävs samarbetsförmåga och list för att kunna besegra Lömsk, men tillsammans kan vi klara av det!

Välkomna på en lekfull aktivitet med inspiration från Boda Borg och tv-programmet Fångarna på fortet. Alkoholhaltig dryck lämnar vi hemma denna afton.

 

 

 

Onsdag 6/9

 

PIRATFEST

Vi ses på gemensamma förfester från kl 19.00, sedan Strömpis

Skepp och hoj landkrabbor och välkomna ombord på piratfest! Vi har samlat besättningen på olika förfester för att senare besöka Strömpis och kasta loss med de andra sektionerna. Kom som Kapten Krok, Madame Träben eller något annat du kopplar med pirattemat! Vi ses där, AARHG!

 

 

 

Fredag 8/9

 

ÖREBRODAGEN

Vi ses kl 11.45 i Slottsparken

Det är dags för introduktionens roligaste dag, ÖREBRODAGEN!

Inne i Örebro centrum kommer en sjukamp äga rum tillsammans med alla olika kårsektioner och det kommer även vara viktigt med en sprudlande hejarklack som peppar Qulturas lag mot vinsten, (man kan även få poäng för bästa hejarklack :D) Gnugga geniknölarna, värm upp kropp och röst, leta fram alla plagg du kan hitta i Qulturas härliga färg ROSA och häng med på en hejdundrandes dag! Samlingen sker i Slottsparken kl. 11.45 för att gemensamt gå i Örebrodagens parad och sedan sätter tävlingen igång kl. 13.00

Vill du vara med i laget, hör av dig till lagkapten Elisa Gustafsson!

 

 

FÄRGFEST

Vi ses på gemensamma förfester från kl 19.00, sedan Kårhuset

Kom till en färgrik fest där vi har våra sektionsfärger på oss. För oss innebär det ROSA! Vi förfestar på olika håll och sammanstrålar på kåren för en fest utan dess like.

 

 

 

Lördag 9/9

 

ÖREBROSPEXET PRESENTERAR: MUREN- ELLER ALLA VÄGGAR BÄR TILL BERLIN

Föreställningen är kl 14:00-ca 15:00, i Aula Nova

Örebrospexet bjuder in alla Introduktionens deltagare till en gratisföreställning! Det utlovas förstklassig musikalisk teater där humor ligger i fokus. Den prisbelönta föreställningen som visas är Örebros bidrag till Spex-SM: Muren - eller alla väggar bär till Berlin. Först till kvarn.

 

 

PARKHÄNG II

Vi ses kl 19.00 i Skytteparken

Tycker du också om sol, värme och parker? Häng med oss denna glädjefyllda afton!

Det blir en kväll fylld av trevligt sällskap I en park där all dryck tillåts. Ta gärna med nått ätbart att grilla, vi står för grillen! Häng på!

 

 

 

Söndag 10/9

 

RÖDA VITA ROSEN

Vi ses kl 15.00 utanför Musikhögskolan

Är mästerdetektiven Kalle Blomkvist din största idol? I så fall har du kommit rätt. I sann dedektivanda får du chansen att lösa gåtan och finna Stormumriken tillsammans med dina deckarkollegor. DET ÄR ARSENIK I CHOKLADEN!!!

 

 

BIOVISNING

Vi ses kl 19:00 i Långhuset, Hörsal L1

Vi riggar upp för bio. Ta på med dig dina myskläder, och något gott att tugga på, så avslutar vi veckan på ett stilla och perfekt sätt.

 

 

 

Måndag 11/9

 

FÖRELÄSNING: ATT TALA INFÖR ANDRA

Kl 15:15–17:00 i Långhuset, Hörsal L2

Föreläsare: Stina Odlingsson

Under din studietid kommer du att ha seminarium där du behöver tala inför andra för att visa din kunskap. Här får du många tips på hur du förbereder och utför en muntlig presentation - vare sig du älskar eller avskyr att göra det.

 

 

 

 

Tisdag 12/9

 

LUNCH FÖR STUDERANDE FÖRÄLDRAR

Kl 12:15–13:00 i Långhuset, Krakarestaurangen. Vi samlas utanför i foajén.

Kombinerar du studierna med att vara förälder och vill träffa andra som är i samma situation för att dela tips och tricks? Då ska du komma på denna lunch! Vi bjuder på lunchen och föranmälan krävs till introduktion@oru.se eller 019-30 37 95.

 

FÖRELÄSNING: SÅ HÄR ÖVERLEVER DU UNIVERSITETET

Kl 15:15–17:00 i Långhuset, Hörsal L2

Föreläsare: Anette Holm

Här får du tips om hur du ska göra för att överleva universitetet och samtidigt ha kul och lyckas med dina studier. Du får veta hur du ska hantera jobbiga grupparbeten, trixiga inlämningsuppgifter, tentaångesten, maten, pengarna och kärleken.

 

 

 

Onsdag 13/9

 

FÖRELÄSNING: STUDIETEKNIK

Kl 10.15-12.00 i Långhuset, Hörsal L2

Föreläsare: Henrik Strandahl

Här får du de bästa sätten för att komma igång med dina studier och du kommer att få lära dig hur du är mest effektiv när du ska plugga.

 

 

FILMKVÄLL

Vi ses kl 18.00 på Musikhögskolan, sal M101

Filmkväll i hundraettan! Romantik, action, skräck! Vem älskar inte att se på en go film i goa vänners lag?! Tillsammans röstar vi fram kvällens film och med projektorduk och schysst ljud erbjuder vi en finfin filmupplevelse. Om man är sugen på pizza finns möjligheten att ta med sig kontanter/swish så kommer vi faddrar ordna fram mat. Välkommen till en mysig kväll i biomörkret!

 

 

Fredag 15/9

 

ÖPPEN SCEN

Vi ses kl 19.00 på Musikhögskolan, sal M101

Har du en vanlig eller ovanlig talang som du inte fått chans att visa under introduktionen? Har du en egen låt du vill framföra till publik? Vill du dansa, spela teater eller bara jonglera? Nu har du din chans! Vi bjuder på fika och ni utlovar högklassig underhållning. Välkomna!

 

 

 

Lördag 16/9

 

SÅ HÄR SER DU MIG ALDRIG IGEN- FEST

Vi ses kl 19.00 på Bryggan, sedan Kårhuset

Vi vill utmana er att klä er som eller i en utstyrsel ni aldrig kommer att upprepa någonsin!!! Kanske kommer du i fel fotbollströja, eller utklädd i din mormors favoritplagg. Hur som helst skall er kostym vara exklusiv kvällen till ära.

 

 

Lördag 23/9

 

QULTURASITTNING

Information om plats och tid kommer senare

Vi avslutar en rolig introduktion tillsammans med alla våra qultingar och en sittning med både mat, dryck och dans kunde inte vara ett bättre sätt!

 

 

 

 

 

 

 

Fler aktiviteter:

 

28/8-3/9

 

PROVA-PÅ- VECKA PÅ CAMPUSGYMMET

Våga komma och testa Campusgymmets breda gruppträningsutbud. Det finns allt från Les Mills klasser, cykling, yoga, tabata, med mera, till bollspel och gymträning. Det är helt gratis under vecka 35. Campusgymmet, din egen studentförening, finns på Campus Örebro (G-huset).

 

 

29/8-30/8

 

STUDENTLIVSMÄSSAN

Kl 10:00–13:30 i Forumhusets foajé

Mässan som riktar sig till dig som är ny student vid Örebro universitet. Vi har laddat upp med fackförbund, företag och föreningar och lovar att det finns något för alla.

 

29/8-31/8 samt 5/9-7/9

 

LÄR KÄNNA BIBLIOTEKET

Kl 12:15–13:00 på Universitetsbiblioteket, sal U1191

Här får du en rundvandring på Universitetsbiblioteket och information om hur du kan använda dig av bibliotekets resurser under din studietid.