INTRODUKTIONEN

Välkommen till Musikhögskolan och välkommen till kårsektionen Qultura!

 

Är du antagen till någon kurs eller program på Musikhögskolan i Örebro? Grattis! Då är du välkommen att vara med i den fina sektionen Qulturas introduktion. Introduktionen är en möjlighet för dig som ny student att snabbt komma in i livet på universitet, lära känna dina nya kurskamrater och få bättre koll på skolan och staden i allmänhet. Ta chansen att delta i introduktionen, det brukar vara väldigt uppskattat av alla inblandade och är en perfekt start på universitetsstudierna.

 

Introduktionen 2018

 

Arbetet med årets Introduktion är i full gång och i slutet av augusti smäller det! Onsdagen den 29e augusti klockan 13.00 kommer vi smygstarta vår introduktion i sal M101 på musikhögskolan i Örebro. Då får ni chans att träffa alla era nya studiekamrater, era faddrar och generaler. För att delta på introduktionen krävs ett införskaffande av en introduktionspåse. Påsen kostar, i Qulturas fall, 250 kr och då ingår kårmedlemskap och deltagande i de aktiviteter Qultura anordnar under introduktionen.

 

Scheman ligger uppe under fliken introduktionen på denna sida. Se till att kolla in dessa och skriv ner de olika aktiviteterna i era kalendrar så att ni inte missar något! Under samma flik hittar ni även presentationer av faddrarna och generalerna!

 

Hör gärna av er vid frågor. Det kan ni göra direkt till generalerna på mail: generalerna.qultura@gmail.com eller via vår formidabla facebook-grupp IntroQultura18 där vi försöker samla alla Qulturas nystudenter under ett och samma tak. Där kommer också mycket info kring introduktionen läggas ut så gå gärna med i den gruppen ifall du inte redan gjort det!

 

Ha en fortsatt trevlig sommar så ses vi snart på introduktionen!

Maria Jern & David Persson, Qulturas generaler 2018

 

PS. Ni kommer väl ihåg att följa IntroQultura på Instagram?

 

 

 

 

 

 

UNIVERISTETSJAKTEN


Universitetsjakten är en utmaning som löper under hela introduktionen.

Får du en stund över under introduktionsveckorna har vi förberett utmaningar och uppdrag med koppling till Örebro universitet, dess personal och närområde. Tanken är att du, ensam eller tillsammans med andra nystudenter genomför valfritt antal utmaningar, vilka ni finner i den så kallade Universitetsjaktslistan.

Tag chansen att lära känna dina medstudenter, universitetsområdet, träffa personal och förtroendevalda på musikhögskolan och hitta din favoritrestaurang på campus. Pris kommer delas ut i slutet av introduktionen till den eller de nystudenter som deltagit i universitetsjakten med extra stor entusiasm och engagemang!