Bli medlem!

Hur blir jag medlem?


1. Ladda ner hitract-appen och skapa ett konto

2. Hitta vår hitClub genom att söka på ”Qultura"


3. Tryck på ”Bli medlem” och följ instruktionerna.

4. Klart! Du är nu medlem!

Varför ska du bli medlem?

Örebro studentkår är till för alla studenter och doktorander vid Örebro universitetet. Att vara medlem innebär att du stödjer vårt arbete och tar del av de förmåner du får som studentkårsmedlem. För att tydliggöra varför du borde vara medlem i Örebro studentkår har vi plockat fram 10 anledningar:


#1 Den förenade studentrösten Genom att vara medlem ger du studentkåren legitimitet att få universitetet och andra aktörer i Örebro att lyssna på studentrösten.

 

#2 En bättre utbildning Ett av våra viktigaste områden är att bedriva utbildningsbevakning för att förbättra kvaliteten på utbildningarna så att du får den utbildning du blivit lovad och en examen som leder till anställning. Representanter från studentkåren sitter med i universitetets alla beslutande organ som rör utbildning.

 

#3 Engagemang Att vara medlem innebär möjligheten att engagera dig inom Örebro studentkår. Samtidigt som du får vänner, erfarenheter och kontaktnät är du med och skapar en bättre studietid för dig och dina medstudenter.

 

#4 Medlemsaktiviteter Vi arrangerar massor av aktiviteter enbart för våra medlemmar, exempelvis introduktionen, sittningar och allt kul som kårsektionerna gör. Då och då står vi också på campus och bjuder våra medlemmar på trevligheter, håll utkik!

 

#5 Student- & doktorandombud På studentkåren arbetar student- & doktorandombudet som håller koll på dina rättigheter och stöttar dig om du blir felbehandlad under din utbildning.

 

#6 Rabatter och förmåner Örebro studentkår samarbetar med olika aktörer på campus, en rad organisationer och företag samt med Örebro kommun som ger kårmedlemmar rabatter och förmåner. På så sätt får du som medlem mer pengar kvar i plånboken i slutet av månaden.

 

#7 En bättre studiemiljö Att lokalerna där du studerar är i gott skick och att du känner dig trygg i din studiemiljö är viktigt för att du som student skall kunna prestera på topp. Därför arbetar studentkåren för att din studiemiljö ska vara så bra och säker som möjligt.

 

#8 Ett mer levande Campus Örebro studentkår stöttar ungefär 50 studentföreningar på Örebro universitet. Genom dessa får vi ett mer levande och varierande studentliv då det arrangeras allt från politiska debatter och sportevenemang till spex och sittningar. Med andra ord något för alla!

 

#9 Din kårsektion Alla kårsektioner är en del av Örebro studentkår. Kårsektionerna arrangerar aktiviteter som passar just dig och din utbildning. De bedriver också den lokala utbildningsbevakningen och introduktionen vid institutionerna. Genom att vara medlem i studentkåren blir du samtidigt med i din kårsektion och stöttar deras arbete för en bättre studietid.

 

#10 Den nationella studentrösten Örebro studentkår arbetar tillsammans med andra studentkårer i Sverige för att påverka politiker nationellt så att livet som student förbättras. Exempel på frågor som drivs på nationell nivå är studentekonomi, sjukförsäkring för studenter och bostäder för studenter.