Introduktionen

Introduktionen


Är du antagen till någon kurs eller program på Musikhögskolan i Örebro? Grattis! Då är du välkommen att vara med i den fina sektionen Qulturas introduktion. Introduktionen är en möjlighet för dig som ny student att snabbt komma in i livet på universitet, lära känna dina nya kurskamrater och få bättre koll på skolan och staden i allmänhet. Ta chansen att delta i introduktionen, det brukar vara väldigt uppskattat av alla inblandade och är en perfekt start på universitetsstudierna.

Introduktionsschema HT24

Årets faddrar

Hur deltar jag under introduktionen?

På plats kommer du behöva göra två saker för att vara med på introduktionen.


Du behöver

1.  Vara medlem i Örebro Studentkår. Detta blir du genom att ladda ner appen Hitract via Örebro Studentkår. I appen gör du ett konto, och därefter kan du köpa medlemskap till Örebro Studentkår via appen. Detta går även jättebra att göra hemma eller på plats om du behöver hjälp.


Detta kan du göra under första dagen du deltar på en aktivitet så hjälper faddrar dig till att bli medlem på rätt ställe. 


2. Köpa en “intropåse”. När du köper denna påse tillkommer en introbricka som kommer vara din biljett till alla aktiviteter under introduktionen. Det tillkommer även lite smått och gott i påsen.

Denna påse säljs primärt på plats under de första aktiviteterna (v. 35-36) och därefter på efterfrågan.


(OBS. du måste ha köpt dessa saker för att kunna delta på aktiviteterna, så desto tidigare de införskaffas desto mer saker kan du delta på.) 


Har du frågor? Tveka inte att kontakta någon i styrelsen eller kontakta generalerna via deras sociala medier, telefon eller mejl.

IMG_0686___serialized2
IMG_0659___serialized1
IMG_0717
IMG_0710
IMG_0670
IMG_0681
IMG_0707
IMG_0650

Kontakta Generalerna!


Mail: generalerna@qultura.se

 

Instagram: @introqultura

Alexander (@alexandererer)

Jon (@Dantzar) 


Messenger: Jon Bergman & Alexander Olsson 


Telefon: 070-482 66 10 (Jon)

070-789 29 23 (Alexander)

General

Som general är du ansvarig för sin kårsektions introduktion. Det är alltså generalerna som planerar, utbildar faddrar samt sköter mycket av informationsflödet utåt mot er nystudenter. Generalerna arbetar inte bara med sin sektions faddrar, utan de arbetar också med universitetets andra kårsektioner och då i första hand deras generaler.


Under introduktionen finns generalerna som ett stöd för både faddrar och nystudenter. Introduktionen handlar om att hjälpa alla nya studenter in i studentlivet, såväl akademiskt och praktisk som socialt. Vi kommer helt enkel finnas till hands för att försöka hjälpa dig att lyckas och må bra på universitet och i staden.


Just nu är ansökan stängd, men kika in här närmare våren så har du chans att söka till general inför HT25!


Fadder

Som fadder under introduktionen arbetar man med att skapa en positiv start för alla nya studenter vid universitetet som väljer att medverka i Qulturas introduktion. Faddrarna kommer under dessa veckor finnas nära till hands för att skapa en trygg, rolig, respektfull och inbjudande introduktion för just DIG!


Just nu är ansökan stängd, men kika in här närmare våren så har du chans att söka till fadder inför HT25!